Wij zetten je graag in de spotlight!


sponsors

 

Beat in a tv box quiz Season 5

Zaterdag 10 mei 2014, 19u30 (eerste vraag)

Zaal De Bron - Lede
Prijs: 20 euro per ploeg, max 4 personen per ploeg
Met live muziek van The Antonio Crooner Quartet!


BTVB QUIZ Season 5 Groot succes!

Met maar liefst 60 ploegen ingeschreven, waarvan er uiteindelijk 59 ploegen kwamen opdagen, deden we nog beter dan vorig jaar. Ploegen uit heel Vlaanderen zakten opnieuw af naar Lede voor wat ondertussen en klassieker in het circuit blijkt te zijn. Enkele anciens hebben ondertussen zelfs al vijf deelnames op hun conto!


De quiz is een ideale mix tussen entertainment, sfeer en 8 quizrondes in videovorm! Er wordt veel aandacht besteed aan de inkleding, dit jaar in het thema 50's-60's! De wanden van zaal De Bron werden bekleed met platen en filmposters en The Antonio Crooner Quartet maakte de 50's sfeer compleet, zowel qua looks als qua sound. De jury en medewerkers deden er nog een schepje bovenop door zich ook in deze stijl uit te dossen.


Maar ook elke quizronde was in deze stijl opgebouwd: de muziekrondes werd visueel ondersteund door een jukebox met wisselende platen, film & tv-rondes speelden zich af op een retro tv-scherm met dito intro. Elk deel bestaat uit 10 fragmenten, gemonteerd tot een geheel door thuismonteur Arnout, nog steeds bezieler van de quiz en zogenaamde ‘regisseur'. De filmfragmenten worden doorspekt met zelfgemaakte tussenfilmpjes om de nummering van de vragen op te volgen. Dit jaar filmden we zomaar eventjes 60 tussenfilmpjes! Een huzarenstukje...


De vaste rondes ‘Covers' en ‘Soundtracks' werden ook dit jaar behouden, en tussendoor werden volgende rondes opgevoerd:

  • Telefoon: muziek en film rond telefoon of met telefoonfragmenten
  • Suske & Wiske: alliteraties
  • Lalala: 20 korte muziekfragmenten met lalala-tatata-papapa..., 10 stotterfragmenten in film/tv
  • Twins: 10 mixen van 2 songs die hard op elkaar trekken, 10 mixen van 2 films met nagenoeg zelfde verhaal
  • James: er moet een James in titel, uitvoerder of bijvraag zitten


De ronde die er elk jaar opnieuw uitspringt is ‘DIY' (Do It Yourself), niet omwille van zijn moeilijkheid, maar door de uitvoering, mocht dit jaar uiteraard ook niet ontbreken. De organisatoren treden hier zelf op. Dit jaar werden tien bekende muziekclip barscenes nagespeeld in de filmronde, en 10 Leedse personen of verenigingen brachten ook hun eigen versie van een bekende song, ingekleed als '10 om te zien'.


Het laatste fragment eindigde stipt om 23u30, en na de tombola werd om middernacht de uitslag al meegedeeld.Bruce Horny and the Rest maakten hun favorietenrol waar en wonnen voor de derde keer op een rij! Ze gingen Scary Monsters vooraf, alweer tweede. 


Tot slot nog even met complimentjes strooien naar alle medewerkers en jury. Drank en eten werd vlot voorzien ondanks de 60 ploegen, dus 240 man. En ook de jury was op dreef, want elke ronde was reeds verbeterd tegen het eind van de volgende. 


Bekijk hier een fotoreportage van BTBQ 5


quiz volzet - reservelijst!

Reeds 60 ploegen schreven in voor de Beat in a TV Box Quiz Season 5! Een uitverkochte editie en dus nu al een succes. Er wordt een reservelijst aangelegd, dus je kan je nog steeds inschrijven. Indien er nog ploegen afzeggen, kan je zo op de valreep toch nog deelnemen.


live muziek op btvb quiz 5

Dit jaar zorgt een gereputeerd Leede liveband voor de nodige sfeer en muzikale omkadering! Voor de quiz (vanaf 19u), tijdens de pauze, en na de quiz (in afwachting van de uitslag), brengt The Antonio Crooner Quartet een greep uit hun omvangrijke oeuvre van covers. TACQ zal de inkleding en thematiek van de quiz nog extra kracht bij zetten. Aan de hand van de bandfoto lichten we al een tip van de sluier op.

Meer info op hun website.


Kom dus gerust op tijd of wat vroeger, want The Antonio Crooner Quartet zorgt ervoor dat wachten geen wachten zal zijn met een gratis concert!