Uit kleine ideeën groeien grote evenementen.


sponsors

 

Beat in a TV Box Quiz 4.0

Zaterdag 11 mei 2013

Zaal De Bron, Lede

56 deelnemende ploegen

 

Speel en herbekijk de filmpjes van BTB Quiz 4.0

 

Verslag

Maar liefst 56 ploegen waren komen opdagen voor de vierde editie van de Beat in a TV Box Quiz, de eerste editie onder organisatie van vzw TiniTiaTief. De ploegen kwamen weer uit heel Vlaanderen, en er zijn ondertussen al enkele anciens bij die voor de vierde keer present tekenden. Lede was voor een dag nog eens het centrum van quizzend Vlaanderen. Sommige ploegen stelden letterlijk de vraag: "Waar halen jullie al die ploegen?". We moeten het antwoord helaas schuldig blijven, het is ook een raadsel. Feit is dat de quiz heel wat mensen aantrekt, en de vierde editie tracht daar nog een schepje bovenop te doen.

 

Steevast is elke ronde opgebouwd rond een bepaald thema of concept en bestaat uit een deel muziek en een deel film en TV. Elk deel bestaat uit 10 fragmenten, gemonteerd tot een geheel door thuismonteur Arnout, nog steeds bezieler van de quiz en zogenaamde ‘regisseur'. De fragmenten worden doorspekt met tussenfilmpjes om de nummering van de vragen op te volgen. Dit jaar waren de tussenfilmpjes gebaseerd op gekende tekenfilms. Zo zagen we de Looney Tunes, maar ook Hannah Barbera, Tom & Jerry en Tex Avery voor het nodige entertainment zorgen.

 

De vaste concepten ‘Covers' en ‘Soundtracks' passeerden de revue, waarbij muziek in films en series, dus de kruisbestuiving tussen beide genres tot uiting komt. De quiz werd verder aangevuld met de gelegenheidsrondes ‘XXX' (erotiek), ‘Zwart/wit' en ‘Babel' (anderstalig).
In 'GGD' werd film en muziek door elkaar verweven in 10 vragen van telkens drie fragmenten die een link gemeen hadden. Maar de ronde die er elk jaar opnieuw uitspringt is ‘DIY' (Do It Yourself), niet omwille van zijn moeilijkheid, maar door de uitvoering. De organisatoren treden hier immers zelf op. Dit jaar werden tien bekende muziekclips nagespeeld in de muziekronde, en in de filmronde werden tien bekende dialogen vertaald en gebracht als een kruising tussen de ‘Vaneigens' en ‘Vrienden van de poëzie'. Enkele hilarische momenten brachten de quizzers aan het lachen. De ronde werd afgesloten met een spontaan applaus van de hele zaal. Ongetwijfeld het hoogtepunt voor de organisatoren.

 

Na de afsluitende korte ‘What's Hot' ronde kreeg het publiek nog enkele bloopers voorgeschoteld uit de DIY-ronde, om de avond zeker met een lach af te sluiten. Even later volgde de uitslag al. Voor de tweede maal op rij trok Bruce Horny and the Rest het laken op het eind naar zich toe. Ze gingen Scary Monsters vooraf, en De Hijsberen vervolledigde de top drie. Net naast het podium eindigde Arthritic Monkeys, meer dan het vernoemen waard, want zij waren de winnaars van de eerste editie!

 

Tot slot nog even pluimen uitdelen. Zo verdient een hele resem quizmedewerkers die al enkele jaren vaste waarden zijn (zoals Eva, Jasmine, Tonny, Myriame, Stockie, Werner,...) er eentje, maar ook de KSA van Lede om talrijk op te dagen om de toog en bediening te bevolken. En de leden van vzw TinTiaTief namen deze avond ook verscheidene taken op zich. De bediening verliep vlot, de jury was razendsnel, de quiz afgewerkt en aangenaam om naar te kijken. Zo eindigde Beat in a TV Box Quiz 4.0 met tevreden ploegen en organisatoren.

 

Foto's