Wij zetten je graag in de spotlight!

 

De sokkenstopperij speelt Lamantijnen

De Sokkenstopperij is een klein theaterhuisje met voet aan wal in Lede. Gegroeid, geaard, gerijpt dicht bij huis met sprokkels meegebracht van omzwervingen. Mariet De Kegel - (kan je kennen als copywriter - grafisch ontwerpster en linkerhelft van meander) draagt de muurtjes, timmerde het dak en rolt een lopertje woorden uit als pad naar het deurtje, links van de peloeze - de zus van het gazon. Zo groeide een verhaal tot een eerste theatervoorstelling "lamantijnen".


Wegens succes verlengd

De Sokkenstopperij herneemt op 29 februari “Lamantijnen”. De voorstelling van 22 oktober 2015 was volledig uitverkocht. Een sokje vol enthousiaste reacties na die voorstelling en de “goesting” om te spelen, zorgen voor een extra voorstelling op 29 februari 2016. Een dag als een geschenk die de tijd om de vier jaar uitdeelt, een uitstekende dag om nog een keertje te lamantijnen."Lamantijnen"

Op een plekje met de deur naar morgen dicht. Een plekje waar alles betekenis heeft, hulpjes om de weg te vinden.

Met je voeten hier en je hoofd daar. Balanceren, vallen en weer opstaan.

Bevriezen en opnieuw ontdooien. Je dromen en het noorden verliezen, vasthouden, loslaten, uit elkaar vallen en je eigen puin ruimen, blijven doorgaan als een trein die raast, stilvallen en dat omarmen.

Krimpen, groeien, je kompas vinden, het deurtje openen, padvinder durven zijn.


Wat als wat je draagt zoveel weegt als een steen die je niet op kan tillen? Kan hij krimpen die steen, of smelten en als hij dan gesmolten is, kan je dan verder?Credits

Tekst, spel, concept en decorMariet De Kegel
Regie en coachingMoïra Nauwens
Klank, techniek en decorFrank Van Huyck
Belichting, techniekLuc HeestermansDe Sokkenstopperij De Sokkenstopperij op Facebook