Wij zetten je graag in de spotlight!

 
 

Wolix

cd-voorstelling

Vlaamse pop/rock tussen Dender en Schelde.


WOLIX ontstond in 2010 in Lede, een gemeente in het hart van Oost-Vlaanderen, tussen Dender en Schelde, en een inspiratie voor het Leedse vijftal. Ze trokken bewust de kaart van de Nederlandstalige muziek. Hun muziek is gevarieerd, maar steeds op een basis van rock en pop.


WOLIX beschikt reeds over een aardig gamma eigen songs, en vult dit aan met eigenzinnige vertalingen van Engelstalige nummers. Tijdens hun energieke optredens doen ze daar soms nog een selectie Nederlandstalige covers uit het muzikale landschap der Lage Landen bovenop! Nu eens stevige rock, dan weer easy listening pop, WOLIX brengt steeds melodieuze verhalen zoals zij het aanvoelen...


In 2012 werd hun eerste EP 'Alles is krom' gelanceerd! Daarmee belanden ze oa. in Leuven café 't Archief, Jeugdhuis Leeuwerik Lede en JH Dido in Erpe.


In mei 2013 brachten ze het nieuwe lied "Fileleed" uit dat als soundtrack voor de kortfilm "Traffic Jam" diende. Hiervoor werkten ze samen met zangeres Emely Buyck. Op de première mocht WOLIX live spelen voor oa acteurs Lien Van De Kelder en Koen Degraeve en speelden ze ook samen met Sandrine.


Op de eerste editie van Neanderthalers (eind 2013) speelden ze reeds samen met Reinout met Nevenwerking en Tot Morgen! Nu komen ze hun nieuwe full-cd aan het grote publiek voorstellen.


Band:Wolix Wolix op Facebook Wolix op Soundcloud


Foto

 

Video