Uit kleine ideeën groeien grote evenementen.


Met dank aan:

 

Neanderthalers

Wolix

WOLIX ontstond in 2010 in Lede, een gemeente in het hart van Oost-Vlaanderen, tussen Dender en Schelde, en een inspiratie voor het Leedse vijftal. Ze trokken bewust de kaart van de Nederlandstalige muziek. Hun muziek is gevarieerd, maar steeds op een basis van rock en pop.


WOLIX beschikt reeds over een aardig gamma eigen songs, en vult dit aan met eigenzinnige vertalingen van Engelstalige nummers. Tijdens hun energieke optredens doen ze daar soms nog een selectie Nederlandstalige covers uit het muzikale landschap der Lage Landen bovenop! Nu eens stevige rock, dan weer easy listening pop, WOLIX brengt steeds melodieuze verhalen zoals zij het aanvoelen...


De broers Stijn (zang en teksten) en Dries Willockx (keyboard en backings) spelen al bijna 20 jaar samen en ook drummer Davy De Wolf is reeds lang een gevestigde waarde. Gerd De Coensel (gitaar en trompet) en Karl Heyman (bas) zijn de jonge garde binnen WOLIX en zorgen met hun gevarieerd talent voor frisse ideeën en nieuwe geluiden.

 

In 2012 werd hun eerste EP 'Alles is krom' gelanceerd! Daarmee belanden ze oa. in Leuven café 't Archief, Jeugdhuis Leeuwerik Lede en JH Dido in Erpe.


In mei 2013 brachten ze het nieuwe lied "Fileleed" uit dat als soundtrack voor de kortfilm "Traffic Jam" diende. Hiervoor werkten ze samen met zangeres Emely Buyck. Op de première mocht WOLIX live spelen voor oa acteurs Lien Van De Kelder en Koen Degraeve en speelden ze ook samen met Sandrine. De videoclip wordt op youtube druk bekeken.

 

Meer info, muziek en video's op www.wolix.be