Uit kleine ideeën groeien grote evenementen.

 

 

 

Historiek

2009

Enkele enthousiastelingen organiseren in een achtertuin de allereerste editie van Rock Lee Reloaded. Licht nostalgisch over het ter ziele gegane ‘Rock Lede' wordt een tuinfeest in elkaar gebokst dat vandaag nog steeds over de lippen gaat bij hen die er toen bij waren. De ambitie is bescheiden: op kleine schaal de vriendschappelijke en gemoedelijke sfeer van de ‘oude' muziekfestivals beleven


2012

Na drie mooie jaren wordt de tuin ietsje te klein en loert een bijstelling van de schaal om de hoek. Na lange brainstormsessies en liters zweet en gerstenat wordt besloten dat ‘publiek gaan' niet langer uit te sluiten valt. De Leedse KSA werpt zich op als een gewaardeerde medewerker en stelt hun terreinen en bijhorende infrastructuur in de Blikstraat ter beschikking van de organisatie.


2013

Dit jaar moet het eerste worden met een meer gestoffeerde werking. Met enige trots brengen wij Jan De Wilde terug naar zijn roots, engageren wij ons voor de eerste keer in de 'Beat in a Box' quiz en proberen wij RLR'13 nog verder te professionaliseren.


2014

Rock Lee Reloaded werd omgedoopt tot Rock Lede en kreeg een nieuw logo. Dankzij zeer uiteenlopende evenementen (kinderdisco, comedy, kleinkunst, Rock Lede) bereikten we dit jaar jong en oud!


2016

Na lang overleg werd beslist om het doek te laten vallen over Rock Lede. De inzet en motivatie was elk jaar sterk aanwezig bij alle leden en medewerkers, maar het was financieel niet langer haalbaar om een nieuwe editie op poten te zetten. Er wordt ondertussen gewerkt aan een nieuw groot evenement om in de toekomst mee naar buiten te komen.